Register Loopbaanprofessional

Een register loopbaanprofessional beweegt zich op het snijvlak tussen organisatie, mens en arbeid en begeleidt mensen en organisaties bij velerlei vraagstukken op het gebied van leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid.

Loopbaanprofessional voor werknemer 
Mensen die kiezen voor loopbaancoaching doen dat om allerlei redenen. Vaak lopen ze op hun werk ergens tegenaan. Keuzes maken, vastlopen, onzekerheid, balans tussen werk en privé: het kunnen allemaal redenen zijn om een loopbaancoach te bezoeken.

Soms is het oprechte nieuwsgierigheid: wat heb ik nog meer in huis? Wat als mijn dromen uit zouden komen? Wat wil ik eigenlijk in mijn leven? Zoeken naar wat je drijft is een mooie reis langs de leukste mensen, de uitdagendste taken en de mooiste plekken.

Welke vraag er ook speelt: Ontwikkelkracht fungeert als spiegel en inspirator en helpt je zicht krijgen op je verlangens, kwaliteiten, drijfveren en behoeften. Ik leer je je werk en je loopbaan op je ontwikkeling en behoeften af te stemmen. Zo geniet je meer van waar je goed in bent, ervaar je minder werkdruk en vind je een fijne werk-privébalans. Ook geef ik je inzicht in je competenties, ontwikkelgebieden en… de moed om te beslissen. Het resultaat? Een loopbaan die helemaal van jou is.

Loopbaanprofessional voor bedrijfsleven en overheid
Ontwikkelkracht is uw deskundige en professionele adviseur en uitvoerder aangaande de brede scope van duurzame inzetbaarheid.

Ontwikkelkracht begeleidt werknemers die het – ondanks hun inzet – lastig vinden om hun werk en loopbaan de vorm te geven die wordt verwacht en/of bij hen past. Ontwikkelkracht biedt diverse mogelijkheden waaronder sparringpartner, adviseur loopbaanbeleid/gezondheidsbeleid/duurzame inzetbaarheid, training, coaching en het opzetten en implementeren van dienstverlening. Ideeën en ervaring genoeg!

Loopbaanspreekuur op de werkvloer? Of matchen van mens en rol? Aanscherpen of ontwikkelen van beleid en/of proces? Laten we elkaar ontmoeten om eens verder te praten onder het genot van een kop koffie of thee. 

icon
vrouw-2
grijshaar

Loopbaancoaching

Als jouw loopbaancoach bied ik een alomvattend perspectief op jouw toekomst en loopbaan. We beginnen met een oriënterend gesprek, waarbij we de mogelijkheden verkennen. Loopbaancoaching wordt vaak ingezet door werkgevers voor ontwikkel- en verbetertrajecten, maar ook door medewerkers die meer inzicht willen krijgen in zichzelf en nieuwe mogelijkheden willen ontdekken.

Tijdens deze oriëntatie brengen we jouw competenties, ontwikkelmogelijkheden, motivatie en karakter in kaart, en onderzoeken we (nieuwe) studie- en beroepskeuzes. Vervolgens verdiepen we ons in jouw specifieke loopbaanvraagstukken. Ik begeleid je bij het stellen en bereiken van je doelen, waardoor je meer focus, inzicht en realistische verwachtingen krijgt.

Het resultaat van onze samenwerking? Persoonlijke en professionele groei. Of je nu streeft naar ontwikkeling binnen je huidige functie of naar een nieuwe uitdaging buiten de organisatie. Ik help je om je potentieel volledig te benutten en jouw loopbaanpad helder te definiëren. Samen creëren we een pad naar succes en voldoening. 

Executive coaching

Welkom bij Ontwikkelkracht, waar ik jouw leiderschap naar nieuwe hoogten til en je help om jezelf en je team en/of organisatie te laten floreren in een steeds veranderende wereld.

Als (top)manager draag je een immense verantwoordelijkheid. Niet alleen ben je de beslisser, maar ook de inspirator, de sparringpartner en de visionair. Maar wie ondersteunt jou in deze veeleisende rol? Wie biedt jou de ruimte om even stil te staan, je gedachten te ordenen en nieuwe perspectieven te verkennen?

Mijn executive coaching biedt een onafhankelijke en deskundige begeleiding om jouw unieke leiderschapsrol te versterken en de koers van je organisatie te verbeteren. Ik stel kritische vragen, houd spiegels voor, draag nieuwe ideeën aan en deel waardevolle ervaringen. Met mijn ondersteuning leer je jezelf beter kennen, ontwikkel je effectievere oplossingen en behaal je meer succes met plezier.

Executieve coaching bij Ontwikkelkracht betekent meer grip op jouw leiderschap. Je ontdekt hoe je jouw sterke punten optimaal kunt benutten en je valkuilen kunt herkennen. Door zelfreflectie en zelfontwikkeling vergroot je je effectiviteit en vind je balans tussen werk en privé. Met hernieuwd zelfbewustzijn en vertrouwen bepaal je de koers, zowel zakelijk als privé.

Ik ben jouw professionele klankbord, sparringpartner en inspiratiebron. Ik help je om doelen te stellen, persoonlijke groei te stimuleren en strategische beslissingen te nemen. Samen verkennen we de complexe dynamiek van leiderschap en zorg ik ervoor dat jij als leider floreert, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Bij Ontwikkelkracht geloof ik dat goed leiderschap niet alleen gaat om intellect, maar ook om persoonlijke stabiliteit en authenticiteit. Ik help je om je persoonlijke ambities te verbinden met de doelen van je organisatie. Met mijn ondersteuning durf je jezelf kwetsbaar op te stellen, ontvang je constructieve feedback en maak je de stap naar verandering.

Ben jij klaar om jezelf en je leiderschap naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de kracht van executive coaching bij Ontwikkelkracht.

Loopbaan APK

Als loopbaancoach begrijp ik hoe belangrijk het is om eens in de zoveel tijd stil te staan bij de medewerker en zijn werk. Niet alleen zij veranderen, maar ook de werkomgeving ondergaat voortdurend veranderingen. Om met plezier, vitaliteit en deskundigheid aan het werk te blijven, is het verstandig om regelmatig bewust de loopbaan onder de loep te nemen en na te denken over de toekomst. De Loopbaan APK biedt een gestructureerde aanpak die medewerkers uitdaagt om na te denken over hun werk en hun toekomst.

Als ervaren loopbaancoach sta ik klaar om samen met jou te kijken naar jouw huidige situatie, jouw ambities en jouw potentieel. Of je nu op zoek bent naar meer uitdaging in jouw huidige functie, een nieuwe richting wilt inslaan of simpelweg wilt ontdekken waar jouw krachten liggen, de Loopbaan APK biedt jou de inzichten en richting die je nodig hebt.

De Loopbaan APK is een krachtig en praktisch traject met een korte doorlooptijd. Het bestaat altijd uit een Loopbaanscan en 3 individuele coaching sessies. Tijdens dit traject brengen we jouw vaardigheden, interesses en doelen in kaart. We analyseren waar je staat en welke mogelijkheden er liggen voor groei en ontwikkeling. Met praktische adviezen en concrete actiepunten help ik je om jouw loopbaanpad helder te definiëren en de juiste stappen te zetten richting succes en voldoening.

Met de Loopbaan APK ontdek je niet alleen waar je nu staat, maar ook waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen. Met de Loopbaan APK investeer je niet alleen in jezelf, maar ook in jouw toekomst.

man-1

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk Leiderschap is weten wat je wilt. Pas als je weet wat je drijft en wat je wilt bereiken in je werk en daarbuiten, kun je gerichte stappen nemen. We gaan aan de slag met jouw persoonlijke visie en doelen. De coaching is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten en om de regie over je werk en leven stevig in handen te nemen. Een individueel traject wordt altijd op basis van jouw wensen samengesteld. Je analyseert wat goed gaat en waar je soms tegenaan loopt. Wij durven kritisch te zijn en je te ondersteunen in de moed die nodig is om nieuwe beslissingen te nemen. Je volgt naast de individuele gesprekken ook een 13-weeks e-traject naar keuze van Woosh5.

Je ontdekt overtuigingen die je belemmeren en doorbreekt ingesleten gedragspatronen. Je vindt meer balans tussen je kwaliteiten en uitdagingen en leert de stemmen kennen die je tegenhouden om te doen wat je werkelijk wilt. Je beschouwt en oefent met je mogelijkheden om vanuit jouw kracht te werken. Zelfkennis, interpersoonlijke vaardigheden en stevigheid worden verder ontwikkeld.

Persoonlijk leiderschap = jezelf leiden

Wil je een eerste stap zetten naar persoonlijk leiderschap? Om verantwoordelijkheid te nemen en ook in roerige tijden balans te houden, weten wanneer je stevig of veerkrachtig moet zijn? Werk samen met ons aan je vaardigheden om persoonlijk en professioneel niveau te groeien.

Outplacement

Als ervaren begeleider in outplacement sta ik klaar om jou te helpen bij deze overgangsfase in je carrière. In ons traject, dat volledig op maat wordt gemaakt, draait alles om het snel vinden van een nieuwe baan. Het hoofddoel? Klaar zijn voor de arbeidsmarkt en weten hoe je met een overtuigende presentatie, sterke vaardigheden en een echt onderscheidende sollicitatie snel nieuw werk kunt veroveren.

Ik werk met de nieuwste methoden, inzichten en trainingen en beschik over een uitgebreid en relevant netwerk om jou te ondersteunen bij deze belangrijke stap in je loopbaan.

Tijdens onze begeleiding komen verschillende aspecten aan bod, waaronder de transitiefase waarin je je nu bevindt, coaching om je optimaal voor te bereiden, het verkennen van je competenties en beroepskeuzes, het opstellen van een professioneel CV en sollicitatiebrief, effectieve jobmarketing, het ontwikkelen van je personal branding, een gedegen training in het gebruik van LinkedIn, onderscheidend solliciteren, het benutten van social media, toegang tot het Jobport arbeidsmarktplatform, en het uitbreiden van je netwerk.

Met mijn expertise en toewijding begeleid ik jou stap voor stap naar een succesvolle transitie naar een nieuwe en veelbelovende carrière.

vrouw-2-1

Re-integratiebegeleiding spoor 2

Als re-integratiecoach bij Ontwikkelkracht help ik werknemers en werkgevers bij het opstarten en uitvoeren van Spoor 2 trajecten. Wanneer het eerste ziektejaar niet heeft geleid tot een structurele oplossing of wanneer een arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat het eerste spoor onvoldoende mogelijkheden biedt, is het tijd voor Spoor 2. Het doel hiervan is om een uitgevallen medewerker te begeleiden naar een passende baan buiten de huidige organisatie.

In ons maatwerk re-integratietraject, dat standaard 6 maanden duurt maar kan worden verlengd indien nodig, stellen we samen een individueel Plan van Aanpak op. Dit plan is gebaseerd op jouw unieke situatie, opleiding, kennis, ervaring en competenties, ongeacht je opleidings- en werkniveau.

Het traject omvat diverse onderdelen, waaronder transitie en heroriëntatie, beroeps- en arbeidsmarktverkenning, het bepalen van jouw competenties en kwaliteiten, het opstellen van een persoons- en arbeidsmarktprofiel, individuele sessies voor het opstellen van een CV en bijpassende sollicitatiebrieven, training in het gebruik van social media en met name LinkedIn, toegang tot het Jobport arbeidsmarktplatform, onderscheidend solliciteren, netwerken, plaatsing en nazorg, en het verstrekken van 3 rapportages aan de werkgever.

Met mijn expertise, arbeidsmarktkennis en uitgebreide netwerk begeleid ik je stap voor stap naar een succesvolle re-integratie en naar een nieuwe start buiten de huidige organisatie.

Neem contact op

Met je voeten in de klei aan het werk, dat is het credo van Yvonne. Kernwoorden: nieuwsgierig, open, samenwerken en -delen en positief. Haar kracht zie je terug binnen een-op-een coachen, het ontwikkelen van loopbaanbeleid en haar kennis en kunde rond duurzame inzetbaarheid. 

Nieuwsgierig? Overtuigd? of voorzichtig eerst maar eens kennismaken?
Je bent welkom! 

Ook voor maatwerk en out-of-the-box dienstverlening denk ik graag mee. Ideeën genoeg.